Nők Kisbodakért Klub

Civil szervezetünk 2009 januárjában alakult meg. Mi nők, anyák és feleségek abban vagyunk jók, hogy összetartjuk a családunkat, szépítjük, élhetőbbé tesszük az otthonainkat. Tisztasággal, finom ételekkel, színekkel, virágokkal és jó programokkal. Mi nők ebben vagyunk jók. És úgy gondoltuk, hogy e képességünket tágabb környezetünkre, a falunkra is érdemes kiterjeszteni. Ezért alapítottuk meg a klubunkat. Ne csak az otthonainkat, hanem falunkat is szépítsük, virágosítsuk, értékeit megőrizzük. Nem titkolt célunk, hogy a fiatalabb generációknak is megmutassuk: rengeteget tudunk tenni azért, hogy jobban érezzük magunkat kis közösségünkben, a falunkban.

kisbodakert

Minden év decemberében, advent harmadik vasárnapján jótékonysági teázással, forraltborozgatással összekötött műsorral készülünk.
Az itt összegyűjtött adományokból készült el a Trianon Emlékkő, az artézi kút és környéke, a közösségi ház előtti gabion virágtartó. A falu elején lévő park impozáns látványt nyújt a hozzánk érkezőnek. Hasonlóképpen virágosítottuk a tűzoltókocsinkat, a templom kertjében a használaton kívüli szennyvíztároló tetejét. Megszépítettük, lefestettük falunk legrégebbi kő keresztjét. Látható: ahol csak lehet, virágokat ültetünk, locsolunk, néha festünk – és természetesen folyamatosan gondozzuk is az általunk létrehozott értékeket.
Évszakonként feldíszítjük a falu-köszöntő táblát. Ha kell a munkánkhoz még erő, mozgósítjuk a lakókat. A közösségi munkáknál nem kell jobb összekovácsoló erő!
Hagyományosan minden év márciusában Nőnapi Bált szervezünk – vacsorával, vidám műsorral, zenével, tombolával és jó hangulattal.
Közösségi munkáinkon túl saját magunk szórakozására szerveztünk már kerékpár túrát, autóbuszos kirándulást. Jó beszélgetésekkel és újabb programok kitalálásával töltjük a kéthetente, szombatonként tartott klubgyűléseinket.
Szívesen fogunk össze más civil szervekkel, akik szintén Kisbodakért tesznek. Hiszen a lényeg, hogy szívünkön viseljük falunk, kis közösségünk sorsát!
Kondorné Bertalan Erzsébet
Timár Gáborné

A Nők Kisbodakért Klub faluszépítő munkájának eredményei képekben:

all

About the Author: kisbodak