Községi könyvtár

Községi könyvtár

Községi Könyvtárunk a győri dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi TérEllátórendszerének tagja. Munkánkat közvetlenül a mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtár munkatársai segítik. A könyvtár helyi vezetője Bán Elvira könyvtáros.
Mintegy ötezer könyv áll az olvasók rendelkezésére. Ennek nagy része szépirodalom, vannak könyveink a társadalomtudományok, természettudományok és művészetek területéről is. Ifjúsági könyveink palettája nagyon széles, a kötelező olvasmányok, illetve a hozzájuk tartozó segédanyagok szintén rendelkezésre állnak. Adományokból szerzett német nyelvű könyveink az egyetemisták és községünk német ajkú lakóinak igényeit szolgálják. A könyveken kívül DVD-k is kölcsönözhetők.
Két teljes számítógép konfiguráció és egy laptop áll az olvasók rendelkezésére. A szélessávú (30 Mb/s) internet a könyvtárban és környezetében szabadon elérhető. Természetesen nyomtatásra és fénymásolásra is van lehetőség. Projektor, fényképezőgép, lamináló gép segíti rendezvényeink szervezését és lebonyolítását. A kölcsönzés papíralapon és digitális formában is folyik, a munkát kódolvasó könnyíti.
Magyar és német nyelvű társasjátékok vonzzák a gyerekeket, akik körzeti iskolánk megszűntével különböző iskolákban tanulnak. A könyvtárban találkozhatnak, kellemes perceket tölthetnek el egymással, vagy éppen a doni emlékműsor, az idősek napi köszöntő, a pünkösdölés vagy a karácsonyi betlehemezés próbáján vehetnek részt. Hagyományaink közé tartozik a Kisbodaki Könyvmoly Klub farsangi „teadélutánja”. Gyermek és felnőtt koncertek, író-olvasó találkozó, interaktív meseolvasás és bábelőadás is szerepel kínálatunkban.

Könyvtárunk 2015 nyarán a polgármesteri hivatal épületéből a Közösségi Házba (Szabadság utca 32.), új, tágasabb helyiségbe költözött. Az épület villamos-energia ellátását naperőmű biztosítja, a könyvtárhelyiség szabályozott fűtéséről infrapanelek gondoskodnak.
Célunk, hogy olvasóink kényelmes körülmények között, igényes módon művelődjenek, és könyvtárunk ne csak az olvasás helyszínévé, hanem igazi közösségi térré váljon.
Várjuk kedves régi és új olvasóinkat minden hétfőn és csütörtökön 17 és 20 óra között!

konyvtar1

konyvtar2