Kutyák, macskák ingyenes ivartalanítása

Kisbodak községben is – mint minden településen – problémát jelentenek a párzási időszakban elkóborló kutyák, macskák és a nem kívánt szaporulatuk. Az önkormányzat támogatásával a mosonmagyaróvári Mancsvár Állatvédő Egyesület felajánlja segítségét az ivartalanítás népszerűsítésére.

Kutya
Macska

Az akció keretében a gazdák számára állatorvosi költséget az ivartalanítás nem jelent!

Az időben végzett beavatkozással összességében 2-4 évvel hosszabbítható meg a kutya élettartama! A fiatalabb kutyák műtétének kisebb a kockázata, problémamentes és gyorsabb a gyógyulás és több betegség előzhető meg vele, mint idősebb korban. Tévhit, hogy a szukának legalább egyszer ellenie kell! Bizonyított tény, hogy a nem ivartalanított nőstényekhez képest jelentősen csökken a tejmirigy-daganatok valószínűsége. Az ivartalanított kan pedig kevésbé agresszív, sokkal kezelhetőbb, mint a nem ivartalanított társai. Nem kóborol el a tüzelő szukák után és nem “gyakorol” a családtagok vagy a vendégek lábán.

Az ivartalanítással kapcsolatosan tájékozódni és a helyes döntés meghozatalához informálódni a következő telefonszámon lehet:

Mancsvár Állatvédő Egyesület
Telefon: 06 20 9 581 025
Vincze Éva egyesületi elnök

About the Author: kisbodak