Borsodi Zsuzsa kerámia kiállítása

12 015. április 25-én 15 órakor volt az ünnepélyes megnyitója Borsodi Zsuzsa keramikus művész kiállításának a Kisbodaki Közösségi Házban.

Borsodi Zsuzsa soproni keramikus művész korán kialakította személyes, egyéni látásmódját, a dolgok megközelítésében a művészihez kötődő elkötelezettségeit. Bátor volt korán saját vállalkozásba fogni. Az alkotóművészet iránt érdeklődő polgárok tudtak a műhelyt is magába záró boltjáról, a soproni Hátsókapu utca derekán. Alkotásai, a különleges – és titkos – technikával készülő, meseszerű női figurák mintha csipkéből készültek volna! E különleges műtárgyak már bejárták országunkat, Európát, sőt elkerültek a távol-keletre is. Most pedig pici falunkban, Kisbodakon voltak láthatók; a helyi és környékbeli művészetkedvelők legnagyobb örömére!

2

A megnyitón Borsodi Zsuzsa párja, Fodor Gábor fuvolaművész és a művész úr tanítványa, Dr. Mátyás Gyöngyi tartott élvezetes koncertet. Fodor tanár úr Debrecenből, a Civis városból érkezett jó néhány évtizede Sopronba s ott ismerkedett meg Borsodi Zsuzsa keramikus művésszel. Sopron kulturális életében nagy szorgalommal vesz részt, úgy, mint annak szereplője, és tanítványain keresztül is, mint alakítója. Ezt jutalmazta a város a rangos „Sopron Kultúrájáért” kitüntetéssel.

3

A megnyitó résztvevői tanúsíthatják: nemcsak varázslatos élményben volt részük, de a hozzánk látogató művészek személyében fantasztikus, a szó legjobb értelmében vett humánus embereket ismerhettek meg!

A megnyitó résztvevői a művésznő munkáiból vásárolhattak is, ily módon otthonukba csempészve egy csipetnyit a kiállítás hangulatából.

4

5

About the Author: kisbodak