Kisbodaki Baráti Kör Egyesülete

A Kisbodaki Baráti Kört tizennyolc, a faluért tenni akaró kisbodaki polgár alapította 1998 márciusában. A Kör hivatalosan bejegyzett, közhasznú szervezetként működő egyesület.

Az Alapszabály értelmében az „Egyesület célja: Kisbodak község és más települések azon lakóinak összefogása, akik szívügyüknek tekintik Kisbodak község társadalmi, kulturális fejlesztését, hagyományainak, népszokásainak megőrzését, ápolását, a község környezetvédelmét, hosszú távú fejlesztését – mindennemű politikai párttól és tevékenységtől függetlenül.”

E célok alapján igyekezünk építeni, szépíteni Kisbodakot. Közterületeinken fásítunk, virágosítunk, parkot rendezünk. A Föld Napjához kapcsolódóan - minden évben – csapatba szerveződve mentesítjük környezetünket a hulladékoktól. Tájba illő pihenőhelyet alakítottunk ki a Duna kisbodaki mellékágrendszerében található Szent Kristóf hídnál. A falu parkjában a szabadtéri közösségi programokhoz esztétikus zenepavilont építettünk. Önkéntes munkánkkal segítettük az új közösségi ház építését, nyertes pályázatunkkal pedig a régi harangláb hű másának a megalkotását. Támogatjuk az élő kisbodaki hagyományok, népszokások művelését. Közreműködünk a falunapi rendezvények lebonyolításában, különféle szabadidős programokat, kirándulásokat szervezünk nemcsak tagjaink, hanem a falu többi lakója számára is. A felsorolás persze közel sem teljes, mégis alkalmas lehet arra, hogy képet fessen egyesületünk tevékenységéről.

Törekvésünk, hogy a Kisbodaki Baráti Kör az együtt gondolkodó, a faluért önzetlenül tenni akaró emberek olyan közössége legyen, ahol a munka mellett a vidám kikapcsolódás is helyet kaphat. Szeretnénk, ha alkotó tevékenységünkkel élhető települést, barátságos környezetet varázsolnánk az itt lakók és a hozzánk látogatók számára egyaránt.

Hivatalos megnevezés:         KISBODAKI BARÁTI KÖR EGYESÜLETE
Nnyilvántartási száma :         Pk.T.KH.61.853/1998
Székhelye:                               9234 Kisbodak, Szabadság utca 32
Adószáma:                              18535916-1-08
Bankszámlaszáma:               58600245-10003781
Kapcsolat:                                kisbodak.egyesulet@gmail.com
Tisztségviselők:                       tisztújítás folyamatban